fbpx

Foto door Annelies Boeykens

Met elke crisis volgt ook verandering. En dit zullen we ongetwijfeld ook zien op online marketing vlak. Tijdens het verplicht binnen zitten heb ik hier veel over nagedacht. Hoe pakken we dit allemaal aan en wat zal er veranderen? Hier zijn alvast mijn voorspellingen: ✏️

1. We gaan onze lokale handelaars meer waarderen

Of dat hoop ik alleszins toch. De laatste tijd zie ik enorm veel sensibilisering rond lokaal kopen. Iets waar ik 102% achter sta! Onze economie heeft zich moeten opofferen voor onze gezondheid dus we moeten alle moeite doen om deze weer zo snel mogelijk aan te sterken. En dat kan alleen als we ons geld uitgeven aan Belgische bedrijven. Want die betalen dan ook Belgische belastingen. ??

2. Bye bye digitale verslaving

Een mens weet pas wat hij mist wanneer hij het kwijt is. En dat zal ook zo zijn met ons sociaal leven. De tijd van “alone together” die gepaard gaat met onze digitale verslaving zullen we achter ons kunnen laten. Mijn voorspelling is dat we meer tijd in de offline wereld zullen doorbrengen en we de online wereld enkel nog zullen gebruiken voor wat we echt nodig hebben. (Info, werk, uurtje ontspanning,…) De online wereld verdwijnt zeker niet maar we zullen dit als mens anders gaan benutten.

Daar zullen wij als bedrijven ook ons online verhaal op moeten aanpassen. Authentiek zijn staat nu al op nummer 1 qua strategie. Maar dit zullen we nog meer dan ooit moeten toepassen. De pure reclame zullen we achterwegen moeten laten. Entertainment en informatie bieden zullen de key words zijn in het nieuwe online strategie plan.

3. Bedrijven gaan nog meer online gaan

Dit lijkt tegenstrijdig met puntje 2, maar niets is minder waar. Zoals ik al aanhaalde zullen mensen hun smartphone of computer enkel nog gebruiken wanneer ze het echt nodig hebben. Voor informatie surfen we allemaal spontaan naar Google en daar moet jij als bedrijf op inspelen.

Tijdens deze crisis hebben we meer dan ooit gemerkt hoe belangrijk je online aanwezigheid is. Want offline was even, ja… offline. Maar vergeet deze online middelen zeker niet uit het oog. Google is nog steeds de vriend van elke smartphone/computer gebruiker. Dus zorg ervoor dat Google ook vrienden wilt zijn met jouw bedrijf. Richt je website zodanig in dat deze goed in de zoekresultaten verschijnt. En biedt vervolgens een goede customer journey aan je klant. Wanneer iemand op Google een product/dienst zoekt die jij aanbiedt, moet jouw bedrijf het antwoord zijn.

Samen werken aan jouw nieuw online verhaal?✏️ Stuur mij gerust een mailtje ellen@noted.agency

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.