fbpx

Foto door Annelies Boeykens

Zowel visueel als inhoudelijk moet je als onderneming de juiste boodschap brengen. We zouden kunnen discussiëren en met het argument komen dat de inhoud belangrijker is dan hoe je het verpakt. En daar ben ik het helemaal mee eens! Kwaliteit all the way. ✨ Maar toch wil ik je in deze blogpost vertellen waarom het visuele zeker niet mag onderdoen voor je doelgroep.

Huisstijl breakdown

Eerst even het praktische deel. Het hebben van een duidelijk en mooi logo is al een goed begin. Maar je huisstijl is meer dan dat. Zorg ook voor consistentie binnen je lettertype keuze. Idealiter heb je slechts 1-3 vaste lettertype’s die je steeds gebruikt. Link deze lettertypes ook al vast aan je titels, paragrafen, quotes,…

Ook je kleurgebruik moet al vast liggen. Gebruik niet zomaar alle soorten groen door elkaar, maar zoek deze kleurencodes op en leg deze vast zodat je steeds hetzelfde groen gebruikt. Groen staat voor creativiteit, jong en vernieuwing. Zo hebben alle kleuren een psychologische verklaring. Zoek dus vooral bij het begin van jouw branding verhaal deze kleurenpsychologie op en link dit aan de waarden en doelen van jouw bedrijf.

Je unieke stijl naar de buitenwereld toe zijn ook van belang. Werk je bv. veel met tekst in beeld, foto’s, illustraties,…? Hoe ga je je kleuren gebruiken? Welke is je vaste achtergrond kleur of heb je een patroontje dat steeds terugkomt?… Denk hier ook zeker grondig over na bij het opstellen van je brand guidelines.

Toepassen van je huisstijl

Je hebt je visuele huisstijl duidelijk gemaakt. Nu moet je dit ook nog gaan toepassen. En dit moet je letterlijk OVERAL doen. Denk aan je papierwerk zoals een offerte of factuur, je visitekaartje, het interieur van je kantoor/winkel, de manier op hoe je je gaat kleden,… Maar vooral ook online. Je website moet hetzelfde uitstralen als je Instagram en Facebook pagina. Ook je Instagram posts of stories (al gedacht aan persoonlijke GIF’jes?) moeten dezelfde sfeer oproepen.

En waarom is dit zó belangrijk?

Simpel: anno 2020 hebben mensen een korte aandachtspanne. Dat valt makkelijk te verklaren door de informatie overload waarmee we dagelijks geconfronteerd worden. We krijgen zoveel op ons afgestuurd (vooral online) waardoor we continu snelle keuzes maken of het interessant is voor ons ja/nee. Daarom is het moeilijker en moeilijker aan het worden om enkel met je inhoud een persoon te overtuigen. Je moet deze persoon eerst lokken naar je inhoud met het uiterlijk van je bedrijf en zijn communicatie. Wanneer er voor het visuele interesse ontstaat, dan zal de mogelijke klant wellicht verder lezen/kijken.

Hulp nodig om je visuele branding top te krijgen door dit eens te herbekijken of wens je persoonlijke Instagram GIFjes? Stuur mij gerust een persoonlijk mailtje ellen@noted.agency. ✨

We got it Noted ✏️

[ninja_forms id=1]

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.