fbpx

Foto door Annelies Boeykens

Content marketing what?

Content marketing is één van mijn favorieten. Het is een manier voor jou om (nieuwe) klanten aan te spreken zonder dat je aan hard selling doet. Bij content marketing ga je opzoek naar waarom jouw doelgroep op bv Instagram of TikTok zit en welke soort content hij/zij graag wilt zien. Meestal zal dit een entertainment of informatie waarde hebben. Het is een laagdrempelige manier waarbij je relaties met je potentiële klant kan opbouwen.

Aan deze content marketing kan je 3 werkwoorden linken die je verder moeten helpen in jouw strategie.

1. Onderzoeken

Alles staat in teken van je doelgroep, zo ook bij content marketing. Ga op onderzoek. Wie is specifiek je doelgroep? Hoe ziet mijn ideale klant eruit? Waar spendeert deze ideale klant zijn/haar tijd online? Instagram, Facebook, TikTok, Youtube,…? En wat kijkt mijn doelgroep graag naar online? Informatieve blogs, entertainende filmpjes, mooie fotografie,..?

Stel alles dus in vraag en duik helemaal in je doelgroep. Wanneer dit allemaal duidelijk is kan je overgaan tot het volgende werkwoord: geven.

2. Geven

Je kan niet verwachten dat mensen zomaar van je willen kopen. Je moet zelf de eerste stap zetten. En dat doe je door te geven. Enkel dan kan je deze wederdienst verwachten van een klant.

Deel je expertise en laat zien dat jij echt wel de expert bent op vlak van jouw dienst/product. Vele vrezen dat ze dan teveel gratis weggeven, vooral wanneer ze een dienst aanbieden. Je moet zeker niet al je kennis zomaar online smijten, want het is uiteraard nog steeds je job om mensen te helpen met je kennis. Maar wees zeker niet bang om kleine stukjes uit de basics te delen met je doelgroep. Je moet namelijk wel tonen dat jij de expert bent.

Mijn tip: Deel een enkel je basis expertise. Zo kan je op het einde plaats maken voor een call-to-action die een uitbreiding biedt en mensen dat stapje verder helpt in het onderwerp.

Ook kan je waarde aanbieden aan de hand van entertainment. Dit is over het algemeen vaak weggelegd voor producten. Maar uiteraard kan je dit pas weten als je het terugkoppelt naar je doelgroep. Biedt leuke video formats aan, een podcast, werk met memes,… go crazy! Maar onthou: doelgroep, doelgroep doelgroep!

Enkele Instagram voorbeelden van ons:

https://www.instagram.com/p/CAdbuaaHxbH/
https://www.instagram.com/p/CAGMZIoH5rD/

3. Engageren

Bij dit laatste werkwoord wil ik jullie graag herinneren aan het ‘sociale’ in ‘sociale media’.

Sociale media is -in tegenstelling tot televisie- geen 1-zijdig platform waar jij je boodschap op plaatst en de rest maar luistert. Neen, het is een wederkerig gesprek die je voert met je volgers. Blijf dit dan ook doen. Zoek je doelgroep actief op en ga in gesprek met hun, stel je volgers vragen via je content, denk aan hun belangen en hoe je hen kan helpen via je platform, laat weten als jij hun content leuk vindt door te liken en te reageren,… kortom: wees sociaal op sociale media.

Noted? ✏️

Hou deze 3 werkwoorden steeds dicht bij je op vlak van content marketing.

Heb je hulp nodig met een content marketing strategie op maat? Wij zijn er om je te helpen. Biedt jouw doelgroep een laagdrempelige manier aan om een goede relatie met jouw merk te vormen. Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende offerte: ellen@noted.agency

[ninja_forms id=1]

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.