fbpx

“Wanneer je 4 dagen na elkaar een Reel post zal je enorm veel bereik krijgen.” en “Je moet elke dag een Reel posten!”

Deze roddels kwam ik bij het ontstaan van Reels vaak tegen. Heftige uitspraken, vooral als je zelf al eens een Reel hebt gemaakt en beseft dat ze niet in 1,2,3 gemaakt zijn. Ik ging de uitdaging aan en wou zelf uittesten wat daar allemaal waar van was. Dus ik maakte 7 Reels om elke dag 1 te kunnen posten. En ik heb hier weer een hele boel uit geleerd. Ik bundelde al mijn bevindingen samen in een kort maar krachtig E-book. In deze blogpost geef ik jou een kort voorproefje.

Nr. 1: Na 4 dagen Reels posten krijg je geen bereik boost.

Het is wel zo dat de 4de Reel op rij mijn meest bekeken Reel is tot nu toe. Maar het lijkt mij sterk dat dit puur komt doordat dit de 4de in rij was. Voor vier-op-een-rij bestaat er een speldoos. Maar Instagram speelt niet zomaar een spelletje en daarbovenop is het ook niet extreem meer bekeken dan mijn andere Reels. Dus die boost voel ik hier niet echt. Vooral omdat mijn views nadien weer normaal waren. Ik gok dus op puur toeval bij deze uitspraak.

Nr.2: Je moet elke dag een Reel posten.

Waar en niet waar. Het is zeker goed om elke dag een Reel te posten. Hoe meer content je post, hoe meer mensen je zal bereiken. Al is het belangrijk om te weten dat jouw boodschap 7 keer iemand moet bereiken voordat ze het actief verwerken. Veel posten is dus zeker aangeraden. Maar ‘moeten’? Kijk vooral naar wat haalbaar is voor jezelf. Ook al ben je een solopreneur of marketing manager, je hebt sowieso meer taken dan enkel Reels en/of enkele postjes maken. Probeer dan ook een goede en consistente balans te vinden in jouw post gedrag en bekijk voor jezelf wat haalbaar is.

Nr. 3: Reels met muziek doen het beter

Ik ben vaak fan van Reels maken waar ik iets in vertel. Maar door wegenwerken voor de deur was ik half verplicht om Reels te maken met een muziekje. Want eerlijk; die boor geluiden waren niet de perfecte sound effects. Daar is wel een mooie bevinding uit gekomen.

Muziek heeft een indirecte stimulus en wordt vaak als positief ervaren. Daardoor zal de Reel indirect ook positief geëvalueerd worden. Hier is al veel onderzoek rond gebeurd. Dit heb ik zelf ook mogen ondervinden bij het posten van mijn Reels. Reels met een muziekje deden het beduidend beter dan Reels waar ik in praat. Daarom ga ik in de toekomst hier meer mee aan de slag gaan. Het muziekje dat vervolgens een dag lang in mijn hoofd blijft, neem ik er dan maar bij. 😊

In het E-book deel ik nog 2 andere bevindingen met jou maar daar kan je ook meer lezen over de kracht van Instagram Reels en hoe die algoritmes nu werken.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.