fbpx

Social media draait om interactie. Het is belangrijk om de communicatie niet enkel vanuit jou en jouw onderneming te laten komen. Je wil dat jouw volgers een conversatie met je aangaan. In mijn nieuw E-book ‘The social in social media’ geef ik je vijf concrete tips voor het aanwakkeren van die conversatie, in deze blogpost licht ik al een tipje van de sluier op.

Tip 1: Reageer op reacties

Dit lijkt heel vanzelfsprekend, maar deze tip blijft enorm belangrijk. Reageer op de reacties die je krijgt op je posts, stories, IGTV en Reels. Dit is niet enkel goed om hoog in het algoritme te staan (aantal reacties + in gesprek gaan) maar ook om de relatie met je potentiële klant te verbeteren. Deze persoon neemt tijd uit zijn/haar/hun dag om een reactie te plaatsen. Het wordt dan ook erg geapprecieerd als hier ook een like en een reactie op terug komt. Daarbovenop kan het zijn dat hieruit een volledig gesprek ontstaat, waardoor je nog meer reacties onder je post zal hebben.

Ik snap dat je op sommige reacties niet veel kan reageren. Ook ik doe het niet altijd als ik echt niet weet wat te reageren. Maar zelfs een “Bedankt voor je reactie” of een leuke emoji kan al voldoende zijn.

Tip 2: Start zelf een conversatie

Maar, wat nu als niemand reageert in de eerste plaats? Probeer af en toe conversation starters te maken. Deel een verhaal en vraag vervolgens naar de mening van je volgers, organiseer een give away waar men iets moet reageren, moedig hen aan om te laten weten of ze je content waardevol vinden,… Maar, doe dit niet te vaak en maak het laagdrempelig. Zo word je niet eentonig en zullen jouw volgers sneller geneigd zijn om een reactie achter te laten. Deel zelf ook eerst jouw eigen antwoord op de vraag die je stelt, dan zal men sneller geneigd zijn om ook te antwoorden.

Een conversatie starten kan je doen onder je posts, maar denk er ook aan om de functies van stories te gebruiken.
De poll sticker, vraag sticker, emoji slider en quiz functie zijn hier ideaal voor.

Tip 3: Consistent en real zijn

Dagelijks bezig zijn met je communicatie is belangrijk. Al zijn het slechts 15 minuten van je dag. Hoe langer hoe beter natuurlijk, maar blijf in elk geval het contact met je doelgroep behouden. Probeer vooral bij jezelf te blijven. Geef geen fake complimentjes, reageer niet op iets waar je zelf niet op zou reageren en gebruik geen hashtags die niet binnen je niche vallen puur omdat het veel volgers opbrengt (bv. #like4like).

Het is een lang proces maar in the long run zal dit werk het allemaal waard zijn.

Meer tip nodig? In het E-book vind je inzichten over het algoritme van Instagram en reik ik je nog meer tips aan om jouw communicatie te optimaliseren.

Download hier het gratis E-book

En kom meer te weten over ‘The social in social media’

Door jouw mail adres achter te laten zal je op regelmatige basis tips ontvangen over online marketing en branding. We beloven je dat we jou niet zullen stalken en enkel waardevolle content in jouw mailbox leveren. Je kan op elk moment de mails stop zetten.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.