fbpx

Wanneer je met iets nieuw start dan moet je altijd vanaf nul beginnen. Dat is ook zo op sociale media! Je account aanmaken is één ding, volgers krijgen is iets anders. Met deze vijf tips bereik je je eerste 500 volgers in no time! En onthoud dat iedereen die een account heeft op Instagram ooit begonnen is met 0 volgers.

Weten hoe Instagram werkt

Vooraleer we samen de vijf stappen overlopen, is het belangrijk om te weten hoe Instagram in elkaar zit. Zoals elk sociaal media platform werkt Instagram op basis van algoritmes. Kort samengevat zijn algoritmes enkele regels die opgesteld zijn om te bepalen welke content belangrijk is en dus ook in andermans feed komt te staan. Zaken zoals likes, deelacties en reacties spelen een rol. Hoog scoren op deze parameters lijkt voornamelijk buiten je controle te liggen. En dat is voor een deel ook zo, maar goede content maken en volgende tips toepassen zullen zeker en vast bijdragen aan het succes van jouw account.

1 Werk met waardezuilen en contentpilaren

We weten dat goede content creëren essentieel is om jouw account te doen groeien. Maar, hoe begin je daar nu aan? Wat is waardevolle content? En hoe ga jij als bedrijf ervoor zorgen dat jouw doelgroep ook effectief interesse gaat tonen? Vrij overweldigend allemaal.

Werken aan de hand van waardezuilen en contentpilaren kan dit behapbaarder maken.

Een waardezuil omvat welk soort waarde je kan bieden aan jouw doelgroep. De vier meest voorkomende waardezuilen zijn de volgende: informatie, inspiratie, entertainment en educatie. Probeer deze allemaal aan bod te laten komen in jouw contentstrategie, maar stem deze vooral af aan wat jouw doelgroep nodig heeft.

Vervolgens ga je vanuit één of meerdere waardezuilen contentpilaren bedenken. Dat zijn algemene onderwerpen die jij als kapstok kan gebruiken voor jouw content. Het zijn categorieën waaronder je jouw content kan classificeren. Werken met contentpilaren heeft veel voordelen. Het kan een handige leidraad zijn tijdens jouw content brainstorms. Zo weet je iets beter in welke richting je moet denken. Ook zorgt het ervoor dat jouw content herkenbaar wordt voor jouw volgers en kan je jouw content ook makkelijker gaan evalueren.Vergeet ook niet om rekening te houden met waar jouw doelgroep zit binnen de sales funnel aangezien je in elke fase anders moet communiceren. In dit geval, voor jouw eerste 500 volgers, ga je voornamelijk moeten inzetten op de awareness fase.

Concreet voorbeeld

Waardezuil = entertainment

Contentpilaar = ‘Throwback Thursday’ Elke donderdag blik je terug op een leuk moment uit jouw ondernemers avontuur.

Het bepalen van de juiste contentpilaren en de invulling ervan vraagt de nodige creativiteit en strategie. Bespreek gerust met ons hoe je dit het best aanpakt voor jouw specifieke niche.

2 Al eens aan video gedacht?

Aan de hand van korte video’s kan je op een heel laagdrempelige manier jouw boodschap overbrengen naar jouw doelgroep. IG Reels, een tool van Instagram zelf, wordt met de dag populairder. Dat blijkt uit een onderzoek van Sprout Social.

Video content is een prioriteit van Instagram. Wanneer je IG Reels gebruikt, wordt je door het algoritme van het sociaal media platform ook beloond. Jouw Reel wordt namelijk aan meer mensen buiten jouw eigen volgers getoond waardoor de kans ook groter is dat je door nieuwe mensen ontdekt wordt.

Zorg wel voor de nodige strategische denkoefening bij deze video’s. Ze moeten jouw publiek aanspreken.

3 Een sociaal media platform is geen eenzijdig communicatiekanaal

Wanneer je jouw boodschappen via sociale media de wereld instuurt, moet je er rekening mee houden dat je aan het communiceren bent op een interactief platform. Dat wil zeggen dat jouw doelgroep naast het ontvangen van de informatie ook de kans heeft om te reageren. Probeer als bedrijf vervolgens ook te reageren op die reacties! Laat daaruit een gesprek voortvloeien en zet zo optimaal in op interactie met jouw doelgroep. Instagram zal jou daar zeker voor belonen.

4 Ga samenwerkingen aan

Een vierde manier om jouw account te laten groeien is samenwerken met ondernemers die dezelfde doelgroep hebben als jij. Een mogelijke samenwerking is bijvoorbeeld het organiseren van een gezamenlijke giveaway. Dit is een laagdrempelige manier om elkaars bedrijven voor te stellen aan het netwerk van de anderen.

Denk wel goed na met wie je wil gaan samenwerken, want tijdens de giveaway worden je bedrijven met elkaar gelinkt. Mochten jullie waarden bijvoorbeeld niet overeenkomen, zou dit je geloofwaardigheid enorm kunnen aantasten.

5 Het opbouwen van een klantenrelatie is zoals een huwelijk

Leg de lat niet te hoog voor jezelf in het begin. Je kan niet verwachten dat je onmiddellijk resultaat zal behalen. Vertrouwen opbouwen met de juiste doelgroep kost net zoals een huwelijk tijd. Houd in het achterhoofd dat kwaliteit belangrijker is dan kwantiteit. 100 volgers hebben die écht deel uitmaken van jouw niche doelgroep zullen van grotere waarde zijn dan 1000 volgers die daar niet toe behoren. In een relatie moet je een lange tijd bouwen aan vertrouwen vooraleer je het huwelijksbootje instapt. Dit is ook zo voor jouw klant die uiteindelijk een aankoop gaat doen. So put in the work!Kwalitatieve content gaat hand in hand samen met deze tips. Heb je vragen over content creatie?

Neem dan hier eens een kijkje of neem contact met ons op voor een gesprek over jouw contentstrategie!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.