fbpx

In een vorige blog hebben we het al reeds gehad over het continu veranderende medialandschap. Niet enkel social media platformen komen en gaan, ook verschillende formats en functies kunnen op korte tijd populariteit verliezen of winnen. Instagram Reels is daar eentje van. Terwijl het engagement voor statische posts met 44% gedaald is sinds 2019 (volgens een studie van Later), wordt de “nieuwe” functie van Instagram met de dag populairder.

Het woord “nieuw” moet tussen aanhalingstekens geplaatst worden omdat de opstart van Reels ondertussen 2 jaar geleden gebeurde, maar nu echt een opmars aan het maken is. Het is dus nog niet te laat om op de kar van de korte entertainende video’s te springen maar, wacht zeker niet te lang meer af!

Waarom is Reels een slimme zet?

Op sociale media moet je de aandacht van je doelgroep verdienen. Aangezien er zoveel content beschikbaar is online, kan dat een hele opgave zijn. De dag van vandaag heeft de mens een kortere aandachtsspanne, is er sprake van instant gratification en zijn er simpelweg zodanig veel boodschappen die een persoon moet verwerken. Hierdoor is het veel moeilijker om er bovenuit te springen en toch die kostbare aandacht te grijpen.

Lange teksten onder je social media posts zijn vaak geen goede zet meer. Een korte video daarentegen kan de aandacht sneller grijpen en de boodschap op een heel laagdrempelige en entertainende manier overbrengen.

Daarnaast zal het algoritme van Instagram je belonen wanneer je op Reels inzet door je hoger in de feed van je volgers te plaatsen. Dit omdat Reels een prioriteit is voor Instagram. Het wil namelijk een video-sharing platform zijn en daarom zal het Reels dus ook meer bereik geven. Bovendien heeft Reels een aparte feed waar gebruikers ook video’s te zien krijgen van accounts die ze nog niet volgen waardoor de kans voor jou ook groter is om ontdekt te worden.

De S van Shareable en Snackable

Een grappige, interessante of inspirerende reel kan heel shareable zijn. Mensen willen het delen met hun vrienden/familie of in hun eigen story plaatsen omdat ze er zichzelf of hun vrienden in herkennen. Zoals je wel weet doet dit wonderen voor het succes van jouw platform!

Naast de S van shareable hebben we ook de S van snackable! Snackable content is behapbare content die passief, snel en gemakkelijk door de gebruikers verwerkt kan worden. We kunnen dit concept vergelijken met een bakje chips, waar je ook niet maar eentje van kunt nemen. Bij Reels is dit net hetzelfde. Omdat de video’s in een aantal seconden of minuten veel waarde geven, zal dit sneller door de kijker opgenomen worden. Door op Reels in te zetten kan je het beste van twee werelden combineren. Tegemoetkomen aan de korte aandachtsspanne van de kijkers én informatie/inspiratie meegeven.

Heb je zelf nog wat inspiratie nodig? Klik hier en ontdek hoe wij aan de slag gaan met Reels!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.