fbpx

Je ziet deze term waarschijnlijk wel vrij regelmatig op je beeldscherm verschijnen. Ook bij Noted maken we van dit woord gretig gebruik. Het wordt vaak veronderstelt dat iedereen weet wat het inhoudt, maar dat is niet zo vanzelfsprekend. Daarom nemen we in dit blogartikel even de tijd om in te zoomen op wat content marketing precies is en waarom het de laatste jaren alsmaar meer gebruikt wordt.

Wat is content marketing?

Om een (nieuw) begrip uit te leggen, lijkt beginnen bij de definitie ons het best! En deze luidt als volgt …

“Content marketing is een marketingstrategie dat gebruikt wordt om een bepaald publiek aan te spreken door het creëren en delen van creatieve en relevante content.”

Onder content mag je zo goed als alles van online media verstaan. Denk maar aan foto’s, video’s, podcasts, artikelen, noem maar op! Zolang het met een doordachte strategie gemaakt en gepost wordt, behoort het tot content marketing.

Content posten doe je niet zomaar

Iedereen die een account heeft op social media en daar iets op post, doet eigenlijk aan contentcreatie. Maar daarom hoort het nog niet onder het begrip ‘content marketing’. Daar komt net iets meer bij kijken dan een leuke foto van het familiefeest van afgelopen zaterdag posten. 😉 Wanneer je aan content marketing doet, moet je een concrete strategie uitwerken, de sweet spot zoeken tussen wat jij kan aanbieden en wat jouw doelpubliek graag wil zien, contentkalenders maken, Key Performance Indicators (KPI’s) opstellen enzovoort.

Waarom content marketing?

Inzetten op content marketing heeft immens veel voordelen. Het zorgt onder andere voor naamsbekendheid, online aanwezigheid en interactie met je klanten. Bovendien gebruikt maar liefst 97% van de merken content marketing. En dat doen die merken omdat ze weten dat ze er heel wat doelen mee kunnen bereiken.

Hoe doe ik aan content marketing?

Hebben we je kunnen overtuigen om ook strategisch in te zetten op contentmarketing? Top! Dan is onze missie (bijna) geslaagd, want we willen je natuurlijk nu niet op je honger laten zitten. Je snapt nu wel wat het inhoudt en waarom het belangrijk is, maar nu heb je waarschijnlijk nood aan iets concretere info. We got you!

De belangrijkste vormen van content marketing zijn de volgende:

  • Social media (foto, video en tekst)
  • Blogposts (SEO)
  • E-mailmarketing

Om te weten op welke soort jij het beste inzet, moet je kijken naar jouw doelgroep. We zeggen het vaak, maar tijdens strategiebepaling en contentcreatie je ideale klant voor ogen houden, is dé manier om te garanderen dat wat je maakt ook effectief overeenstemt met hun noden. Denk eens na waar jouw ideale klant aanwezig is en aan welke informatie die behoefte heeft. Op die manier kan je dan kiezen om je bijvoorbeeld eerder te focussen op social media of blogposts. 

Ben je overtuigd van deze marketingstrategie maar wil je dit uit handen geven? Bekijk hier dan eens ons aanbod en misschien kunnen wij je verder helpen.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.