fbpx

Jouw 3 stappen tot succes

Het is niet altijd evident om te weten wat je moet plaatsen op sociale media. Soms is er gewoonweg een gebrek aan inspiratie en verloopt het bedenken en creëren van content minder vlot dan gewenst. Als ondernemer wil je trouwens ook niet enkel leuke posts plaatsen, maar wil je er ook voor zorgen dat jouw doelgroep er iets aan heeft. Wees dus niet te hard voor jezelf wanneer content bedenken eens wat moeilijker gaat.

Om je te helpen iets gerichter en efficiënter na te denken over je contentstrategie, geven wij je in dit blogartikel 3 concrete tips mee waarmee je meteen aan de slag kan.

TIP #1 : Maak content die een bepaalde behoefte van je doelgroep vervult

De eerste stap om te ontdekken wat je op sociale media moet posten begint uiteraard bij je doelgroep. Neem de tijd om uit te zoeken wat je klanten willen zien. Dit betekent dat je jouw doelgroep moet leren kennen en moet ontdekken waarin ze geïnteresseerd zijn. Probeer ook telkens content te creëren die een meerwaarde biedt voor hun. Dit kan bijvoorbeeld entertainende content zijn, maar even goed ook informatieve, inspirerende of educatieve content. Zolang je maar waarde biedt!

Verder kan het handig zijn om eens na te denken met welke problemen, noden, wensen en behoeftes je doelgroep zit. Vervolgens kan je daar op inspelen door aan te tonen dat hun behoefte vervult kan worden door wat jouw bedrijf aanbiedt.

TIP #2 : Denk eens na over wat jij wil vertellen

We zijn er rotsvast van overtuigd dat jij als ondernemer enorm veel dingen te vertellen hebt aan jouw doelgroep. Sociale media is de ideale plaats om allerlei info/ nieuwtjes / verhalen te delen met hen. Hier geven we alvast een aantal denkvragen mee waarop je eventuele content kan baseren. 

  • Waar heb jij expertise in?
  • Waarover kan jij tips meedelen?
  • Heb je interessante informatie te vertellen?
  • Wat wil jij in de kijker zetten?
  • Welke meerwaarde breng jij met je product/dienst in het leven van de klant?

TIP #3 : Maak content die een business impact heeft voor jou

Tot slot is het ook belangrijk om content te posten die een business impact heeft voor jou. Die insteek kan je makkelijk toevoegen door te werken met call to action’s (CTA’s) die bijvoorbeeld doorverwijzen naar jouw website. Op die manier kan je via sociale media traffic genereren naar jouw producten of diensten en is dat op sales vlak interessant voor jou!

Het kan een uitdaging zijn om te ontdekken wat je op sociale media moet plaatsen. Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden en creativiteit en inspiratie komen soms niet op het moment dat je het nodig hebt. Maar, als je bovenstaande drie tips volgt, ben je al een pak dichter bij maken van waardevolle content. 

Lijkt dit alles niet echt iets voor jou? Geef dan je deze taak uit handen en geniet toch nog van de vele voordelen van een goede online aanwezigheid.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.