fbpx

Social media is een krachtig instrument geworden voor marketeers om hun producten en diensten te promoten. Het is dan ook verleidelijk om op social media direct aan de slag te gaan met verkopen. Maar is het wel verstandig om actief te verkopen op social media? In deze blog leggen we uit waarom je dat niet hoeft te doen om sales binnen te halen.

Het kan negatieve gevolgen hebben voor je merkreputatie

Ten eerste kan actief verkopen op social media een negatief effect hebben op je merkreputatie. Veel social media-gebruikers vinden het vervelend als ze het gevoel hebben dat ze constant benaderd worden met advertenties en verkooppraatjes. Als je te veel van dit soort berichten plaatst, kan dat ervoor zorgen dat mensen je ontvolgen of negatieve gevoelens ontwikkelen tegenover je merk. Dit kan je merkreputatie schaden en ervoor zorgen dat potentiële klanten afhaken. 

Echte fans zullen je producten en diensten van zelf kopen

Ten tweede zijn social media-gebruikers vaak niet actief op zoek naar producten of diensten om te kopen. Mensen gebruiken social media vaak om te ontspannen, te socializen of om op de hoogte te blijven van nieuws en trends. Als je te veel nadruk legt op het verkopen van je producten of diensten, kan dat ervoor zorgen dat mensen afhaken. Ze willen niet het gevoel hebben dat ze constant gepusht worden om iets te kopen. Waarvoor je je social media kanalen best wel gebruikt, is om een community op te bouwen. Laat je volgers deel worden van je merk en laat ze geloven in jouw merkwaarden. Zo zal verkoop een logisch en natuurlijk gevolg zijn daarvan.

Er zijn ook andere manieren om sales te genereren

Ten derde is het belangrijk om te beseffen dat social media slechts een onderdeel is van je marketingstrategie. Het is niet de enige manier om sales binnen te halen. 

Als je social media op deze manier gebruikt, zul je zien dat je vanzelf meer volgers krijgt en dat mensen eerder geneigd zijn om iets bij je te kopen. Dit komt omdat je vertrouwen hebt opgebouwd en je merk als betrouwbaar wordt gezien. 

Kortom, het is beter om niet actief te verkopen op social media om sales binnen te halen. Door je te focussen op het promoten van je merk, waardevolle content te delen en een relatie op te bouwen met je volgers, zul je uiteindelijk meer succes behalen. Zo bouw je aan een loyale klantenkring die jouw merk en producten of diensten actief zal aanbevelen.

Wil je je sociale media aanpak graag eens met ons bespreken? Dat kan zeker! Bekijk gerust eens onze sociale media beheer pakketten of maak een afspraak via het contactformulier en we helpen je graag verder.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.