fbpx

Trendwatching is de sleutel tot succes. Het is de sleutel tot het begrijpen van toekomstige ontwikkelingen. Wanneer we aan trendwatching doen, proberen we de toekomst te voorspellen door huidige patronen te ontdekken, te observeren en te analyseren. Het volgen van trends biedt namelijk inzichten waardoor jij als ondernemer snel kan bewegen in een continu veranderende maatschappij. Op de hoogte blijven van opkomende trends is dé manier om voorop te lopen, je strategieën te versterken en snel te groeien.

Dat trendwatching enorm tijdrovend is, dat kunnen we niet ontkennen. Maar dat al die moeite een schat aan informatie, kennis en inzichten oplevert, is een feit. Zie je dit zelf niet zitten? No worries, want het Noted team is zelf aan de slag gegaan en onze bevindingen geven we hier graag met je mee.


01 De groei van augmented reality (AR)

Verschillende soorten augmented reality zoals bijvoorbeeld VR-technologieën, zien we de laatste jaren meer en meer in het straatbeeld verschijnen. In 2023 zal de adoptie van AR-technologieën volgens ons blijven toenemen. Merken zullen AR inzetten om zo verhalen op vernieuwende manieren tot bij hun doelgroep te brengen. AR-filters, virtuele try-on-functies en interactieve AR-content zullen populair worden en een nieuwe dimensie toevoegen aan de social media-ervaring.

02 Videocontent zit in de lift

Videocontent heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt en deze trend zal zich dan ook in 2023 voortzetten. Het is een krachtig medium om verschillende redenen. Video is het ideale format om aan storytelling te doen en om een boodschap op een interessante en laagdrempelige manier over te brengen. Bovendien verwerkt het brein beelden sneller dan tekst waardoor video een grotere impact heeft. 

Daarnaast is video iets puur menselijk. Het is iets wat technologieën zoals AI niet snel kan automatiseren. De creativiteit, de emotie en de boodschap die wij als mensen door middel van video kunnen overbrengen, is onvervangbaar.

03 Personalisatie blijft belangrijk

Consumenten willen zich persoonlijk aangesproken voelen. Ze willen antwoorden op hun vragen. Ze willen dat hun behoeftes ingevuld worden, en liefst zo snel mogelijk. Onpersoonlijke en algemene boodschappen die naar een groot publiek verstuurt worden werken minder dan vroeger. De juiste boodschap op het juiste moment aan de juiste persoon leveren, dat is wat steeds belangrijker wordt.

04 Mensen zullen verlangen naar persoonlijkheid en creativiteit

Een trend die wij zelf voorspellen is dat mensen steeds meer zullen verlangen naar persoonlijkheid in de content die ze consumeren. AI kan heel wat zaken overnemen en uitwerken, maar het is en blijft een machine. Mensen hebben nood aan echtheid, aan creativiteit en aan persoonlijkheid. Wij verwachten dat dit verlangen in de toekomst steeds groter zal worden. 

Wil jij op de hoogte blijven van de nieuwste trends in de digitale marketing wereld? Houd onze blog pagina dan in de gaten!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.