fbpx

Hoe je de online aanwezigheid van jouw bedrijf kan optimaliseren, dat is waar het in dit blogartikel vandaag allemaal om draait. Stap voor stap overlopen wij met jou welke prioriteiten je dit jaar moet stellen om op dat vlak te groeien. 

Wat is online aanwezigheid en waarom is het zo belangrijk? Tegenwoordig gaat men alsmaar vaker via het internet op zoek naar allerlei informatie. Als jij op de juiste momenten met de juiste informatie aanwezig bent, zal dat wonderen doen voor jouw onderneming! Hoe je precies te werk moet gaan en wat belangrijk is in dit proces, daar gaan we het nu over hebben. Let’s dive in.

Prioriteit nummer een

Laten we eens kijken naar dé prioriteit die bovenaan je lijstje moet staan. Heb je daar ook ‘website’ neergepend? Goed! Dan zitten wij op dezelfde golflengte want een goede website is dan ook van essentieel belang voor jouw profilering als merk online. Het biedt een sterke basis om op verder te bouwen. Zowel voor jou als voor je klanten. Het is een plek waar alle relevante informatie over jouw bedrijf terug te vinden is.   

Het leuke aan je eigen website, is dat jij het kan indelen zoals jij dat wil. Denk eens goed na over de dingen die het meest relevant zijn voor jou en voor je doelgroep. Vertrek van daaruit en begin met het bouwen van een fantastische website. De eerste stap richting je online aanwezigheid, is gezet.

Tip: Zorg er ook voor dat je website actueel en up-to-date is!

Let’s talk socials

Prioriteit nummer 2 is social media. Aanwezig zijn op één of meerdere social media platformen is de dag van vandaag vrij vanzelfsprekend. Social media maakt bij zo goed als alle bedrijven deel uit van hun online strategie. 

Wij kunnen je verschillende redenen geven waarom aanwezig zijn op online media het ‘nieuwe normaal’ is. Uren zouden we hierover kunnen doorgaan, maar voor nu laten we jullie kennis maken met de drie belangrijkste redenen. Ten eerste zien we sociale media als een manier om nieuwe potentiële klanten op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met jouw merk en zich verder te gaan converteren door de salesfunnel

Daarnaast zal regelmatig posten op platformen zoals Instagram en TikTok ervoor zorgen dat je top of mind blijft bij je doelgroep. Door verschillende aspecten van jouw onderneming of bedrijf te laten zien, bouw je ook een diepgaande band op met jouw klanten die vervolgens fan of zelfs ambassadeur kunnen worden.

En last but not least, via je socials kan je de informatie van je website behapbaar maken. Ook kan je CTA’s aan je posts toevoegen die verwijzen naar jouw website waardoor er meer traffic zal ontstaan. 

Social media maakt dus onlosmakelijk deel uit van jouw online aanwezigheid.

Een goede website? Check. Eén of meerdere sociale media platformen? Check. Een betere online aanwezigheid? Dubbelcheck!

Derde prioriteit

Ten derde zijn er nog tal van aanvullende strategieën om je online aanwezigheid naar een hoger niveau te tillen. Op deze strategieën zullen wij in deze post niet te diep op ingaan. Voor nu kunnen we je een oplijsting meegeven, maar houdt de blog zeker in de gaten voor toekomstige artikelen met meer info over deze strategieën.

  • adverteren
  • blogposts (SEO)
  • influencer campagnes
  • e-mail marketing 
  • … 

Ziezo, met deze informatie in het achterhoofd kan je al aan de slag met het uitbouwen en/of het versterken van jouw online aanwezigheid. Wil je hier graag meer informatie over of wil je het uitbouwen van die online aanwezigheid liever aan ons overlaten? Meldt je dan nu aan om kans te maken op een gratis ‘online check-up’ want wij helpen je graag verder.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.