fbpx

Social media marketing is al een tijdje een hot topic en dat is niet zomaar. Je er kan namelijk immens veel mee verwezenlijken. Kortweg uitgelegd, betekent social media marketing dat men social media strategisch inzet om communicatie en marketing doelstellingen te volbrengen.

Er zijn verschillende doelstellingen die je ermee kan verwerkelijken, afhankelijk van waar jouw focus naar toe gaat. Daardoor zal niet elke sociale media strategie er hetzelfde uitzien. Daarbovenop zijn er zaken om rekening mee te houden zoals bijvoorbeeld jouw salesfunnel.

Als bedrijf kan je dus verschillende kanten uit en heb je de mogelijkheid om aan meerdere karren te trekken. Maar het is enorm belangrijk om een focus te behouden en concrete, voor jouw relevante, doelen op te stellen vooraleer je aan social media marketing begint.

! Vergeet niet dat social media deel uitmaakt van een long-term strategie. Bekijk dus op voorhand in welke marketingfase jouw bedrijf momenteel zit.

Drie doelen die je kan verwezenlijken

In dit blogartikel halen wij drie doelen aan die je met social media marketing kan bereiken. Neem ze gerust eens door en maak dan voor jezelf op wat jouw hoofddoel zal zijn.

Brand awareness

Sociale media is dé ideale manier om meer brand awareness te creëren. Dit gaat hand in hand samen met jouw online aanwezigheid, waarover we het in een vorige blog uitgebreid gehad hebben. Daarnaast zorgt aanwezig zijn in het sociale medialandschap er ook voor dat nieuwe potentiële klanten, ook wel leads genoemd, kennis kunnen maken met jouw merk.

Is jouw doel dus om meer in te zetten op de awareness fase? Dan kan je jouw social media strategie daar specifiek op afstellen om dat doel te bereiken.

Communicatie met je klanten en/of volgers

Social media is geen éénzijdig communicatiekanaal. Het is niet zoals passief kijken naar televisie zonder als consument de mogelijkheid te hebben in interactie te gaan. Met de opkomst van social media is dat helemaal veranderd! Nu hebben klanten de kans om een diepere connectie op te bouwen met een merk en sociale media is daar een goeie plek voor.

Is jouw doel dus om een diepere klantenrelatie op te bouwen? Focus je met je social media strategie dan op het leren kennen van jouw doelgroep en ga zoveel mogelijk in interactie met hen via community management.

Meer sales genereren

Social media kan ook een manier zijn om meer sales te genereren. Dit door op het juiste moment, de juiste informatie aan te bieden aan het juiste publiek.

It’s all about the strategy

Het is waarschijnlijk wel duidelijk dat strategie een heel belangrijk deel uit maakt van social media marketing. De wereld van sociale media zit vol met opportuniteiten. Je kan verschillende dingen bereiken, maar zonder concrete doelstellingen voor ogen te hebben, zal dat veel moeilijker zijn. Nu weet je al dat bovenstaande doelen mogelijk zijn om te bereiken door met de juiste strategie en focus aan social media marketing te doen. Weet je niet zo goed waar te beginnen? Dan kan je je aanmelden voor een gratis online check-up waar wij jouw social media eens analyseren en verbeterpunten meegeven.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.